Over verdriet. Over gemis. Over acceptatie. Over verlangen.

Over troost. Over liefde. Over het begin. Over het einde.

 

OverLeven

 

Een theatraal muziekprogramma met drama en een knipoog

Met de unieke samenstelling van zang, luit, accordeon en elektronica

 

Nathalie Mees - zang

Hans van der Maas - accordeon en elektronica

Wouter Lucassen - luit, theorbe en vihuela

Een indrukwekkende brief van de 81-jarige mevrouw Diny Kuppens in de NRC van 29 september 2023 was voor ons één van de inspiratiebronnen voor een programma dat we wilden maken over alle emoties die met leven en dood verbonden zijn.

 

Op de ontdekkingsreis die wij met z’n drieën maakten gingen we alle eeuwen door, van de middeleeuwen tot in onze eigen tijd. We vonden muziek die geklonken heeft in concertzalen, maar ook in operahuizen, kerken, kloosters, theaters, op popfestivals en in de Top-40. En behalve in talrijke Europese landen kwamen we ook in Argentinië en de Verenigde Staten terecht.

Volgende uitdaging: hoe ga je al die prachtmuziek laten klinken zodat tekst en melodie het best tot hun recht komen, begeleid door de op zijn zachtst gezegd aparte combinatie van accordeon, historische snaarinstrumenten en een hoop moderne elektronica?

 

Wat de schoonheid van deze muziek u zal brengen, wij weten het niet. Verrassing, verwondering, herinnering, verdriet, weemoedigheid, troost, hoop, een glimlach, plezier… We gaan het met u meemaken.

 

Nathalie, Hans, Wouter