Met Henriëtte van Rijn (zang) en Ben Bults (viola da gamba) vorm ik Stella Musica. We hebben al veel mooie projecten gedaan en daar blijven we in onze fijne samenwerking mee doorgaan. Kijk eens op www.stellamusica.nl als je meer van onze activiteiten wilt weten. Henriëtte en mij kun je hier horen in O kerstnacht, schoner dan de dagen. En hier hoor je Henriëtte, Ben en mij in Als ick u vinde van Hubert Waelrant.


In oktober 2021 heb ik voor het eerst met Nathalie Mees opgetreden met ons programma Time stands still. Deze samenwerking heeft in 2022 een vervolg gekregen met C'est une chanson! Dat hebben we al vaak gespeeld en we zijn ervoor tot in april 2024 geboekt. We werken al aan een derde programma, waarin we - samen met Hans van der Maas - een heel nieuwe weg zullen inslaan.

Ik ben webmaster van www.nederlandseluitvereniging.nl en hoofdredacteur van het blad De Tabulatuur, dat twee keer per jaar verschijnt (Tabulatuur is het speciaal soort notenschrift dat voor de luit gebruikelijk was). Leuk werk, hoor, hoofdredacteur zijn! Vooral als je niet in de valkuil stapt dat je denkt het blad zelf te moeten volschrijven. Het is immers je taak om anderen aan te sporen tot het schrijven van boeiende bijdragen. En gelukkig is er in de luitwereld genoeg in beweging om twee keer per jaar met mijn mede-redacteuren een mooi nummer te kunnen maken. Kijk op de website voor een inkijkje in de luitwereld of download het najaarsnummer van 2021.

 

Download
Tab122nov2021.pdf
Adobe Acrobat document 13.5 MB

Willem Mook, mijn leermeester (foto Henze Boekhout)