Muziekvrienden

Ik ben altijd in voor grote of kleine projecten met allerlei ensembles, maar ik heb ook vaste muziekvrienden.


Met Henriëtte van Rijn (zang) en Ben Bults (viola da gamba) vorm ik Stella Musica. We hebben al veel mooie projecten gedaan en daar blijven we in onze fijne samenwerking mee doorgaan. Kijk eens op www.stellamusica.nl als je meer van onze activiteiten wilt weten. Henriëtte en mij kun je hier horen in O kerstnacht, schoner dan de dagen. En hier hoor je Henriëtte, Ben en mij in Als ick u vinde van Hubert Waelrant.

 

Hoewel het Haags Barokgezelschap een projectkoor en -orkest is, mag ik bij de cantates en concerten vaak deel uitmaken van het continuo. Kijk op www.haagsbarokgezelschap.nl om te zien wat we allemaal gedaan hebben en nog gaan doen. Hierbij een foto van onze Matthäus Passion. Zonder mij inderdaad; iemand moest toch de foto maken...

 

In oktober 2021 heb ik voor het eerst met Nathalie Mees (www.nathaliemees.nl) opgetreden met ons programma Time stands still. Deze samenwerking heeft in 2022 een vervolg gekregen met C'est une chanson! Dat hebben we al vaak gespeeld en we zijn ervoor tot in april 2024 geboekt. We werken al aan een derde programma, waarin we een heel nieuwe weg zullen inslaan.


Ik ben webmaster van www.nederlandseluitvereniging.nl en hoofdredacteur van het blad De Tabulatuur, dat twee keer per jaar verschijnt (Tabulatuur is het speciaal soort notenschrift dat voor de luit gebruikelijk was). Kijk op de website voor een inkijkje in de luitwereld of download het najaarsnummer van 2021.

Download
Tab122nov2021.pdf
Adobe Acrobat document 13.5 MB

Willem Mook, mijn leermeester aan wie ik veel te danken heb (foto Henze Boekhout)